Sociedad

Barcelona homenatja les víctimes del 17-A amb música, poesia i silenci

L'acte institucional ha arrencat cap a les 10.30 hores amb "El cant dels ocells" i ha comptat amb la presència de diverses de les víctimes en primera fila

Barcelona homenatja les víctimes del 17A amb música, poesia i silenci

Barcelona homenatja les víctimes del 17A amb música, poesia i silenci

Barcelona

Barcelona rendeix avui homenatge a les víctimes dels atemptats del 17A amb un acte institucional a la plaça de Catalunya amb la presència dels Reis i diverses autoritats, que s'està duent a terme amb silenci respectuós, únicament trencat per la música i la poesia.

L'acte institucional, que ha arrencat cap a les 10.30 hores amb "El cant dels ocells", compta amb la presència de diverses de les víctimes, en primera fila, així com amb els Reis; el president del Govern, Pedro Sánchez; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Quim Torra.

Diversos centenars de persones omplen el centre de la plaça de Catalunya per commemorar el primer aniversari dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils, just avui fa un any van causar setze morts i centenars de ferits, amb un acte conduït per la periodista Gemma Nierga que no inclourà parlaments oficials, amb l'objectiu de donar tot el protagonisme a les víctimes dels atacs i els seus familiars.

"Barcelona, ciutat de pau"és el lema d'aquesta commemoració, que ha organitzat el consistori barceloní, i hi participen unes 150 víctimes i familiars de dotze països.

Després de la interpretació del "Cant dels Ocells", Nierga ha pres la paraula per donar la benvinguda als assistents a l'acte i per ressaltar que Barcelona és una "ciutat de pau" que avui es bolca a mostrar la seva solidaritat i acompanyar les víctimes.

"També és un acte de reconeixement als serveis emergència i als cossos de seguretat, per la seva labor i esforç i per la seva dedicació exemplar", ha indicat Nierga, que ha ressaltat que a més suposa un record per als ciutadans que es "van esforçar" en "ajudar, emparar i protegir" els afectats per "la por, el dolor i el desconcert" de l'atac del 17A.

L'acte prossegueix amb la lectura en vuit idiomes -els que parlen les víctimes dels atemptats- d'un fragment del poema "Devocions sobre situacions inesperades", de John Donne, a càrrec de vuit joves que professen diferents religions.

Ofrena floral

Barcelona homenatja les víctimes del 17A amb música, poesia i silenci

Familiars de les víctimes dels atemptats del 17-A i representants institucionals han protagonitzat aquest divendres l'ofrena floral al mosaic de Joan Miró, al Pla de l'Os, de la Rambla de Barcelona, que ha servit per obrir els actes commemoratius del 17-A a la capital catalana. El punt on s'ha fet l'ofrena coincideix amb l'indret on es va aturar la furgoneta que els terroristes van utilitzar per atropellar desenes de persones. A l'acte hi han participat, a més dels familiars de les víctimes, visiblement afectats i emocionats, el president de la Generalitat, Quim Torra i el Govern; el president del Parlament, Roger Torrent; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la delegada del govern espanyol a Catalunya Teresa Cunillera. Posteriorment, s'han dirigit a l'acte que té lloc a plaça de Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00