Sociedad

Els Bombers reben més de cent avisos per inundacions i caigudes d'arbres

El 112 atén 239 avisos pel temporal a Catalunya, amb un ferit per un llamp

Pluja torrencial a Barcelona / EUROPA PRESS EUROPA PRESS

Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les 14.00 hores un total de 103 avisos per incidents provocats pel fort aiguat que cau en diversos punts de Catalunya i que ha provocat petites inundacions i la caiguda d'arbres a la via pública, tot i que sense danys destacables.

Segons han informat els Bombers, fins a les 14.00 hores han rebut 103 avisos relacionats amb la pluja, concentrats a les comarques del nord de Barcelona (60), de Girona (26), del sud de Barcelona (15) i de les comarques centrals (2).

Les pluges han deixat registres destacables, com 31,5 litres per metre quadrat en mitja hora a l'estació meteorològica del Raval de Barcelona, 31,8 a la de Vallirana i 29 a Fornells de la Selva (Gironès).

La Generalitat ha activat l'alerta del pla d'inundacions (Inuncat) per l'arribada d'aquestes pluges intenses en diversos punts de Catalunya, davant la previsió de què poden deixar acumulats més de 100 litres per metre quadrat.

239 trucades al 112

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès 239 trucades per 186 incidències i els Bombers de la Generalitat han atès 103 avisos relacionats amb les fortes pluges fins a les 14 hores d'aquest divendres, quan hi ha hagut un ferit menys greu per un llamp, ha informat protecció Civil de la Generalitat en un comunicat.

Es tracta d'un operari que ha resultat ferit en caure un llamp sobre la grua que manipulava a Reus (Tarragona), sobre les 11.12 hores, i després de ser atès per dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), l'han traslladat a l'Hospital de Reus amb pronòstic menys greu.

La majoria de les incidències han estat inundacions de baixos, de vies per acumulació d'aigua i arbres caiguts, i el 73% de les trucades (126) s'han realitzat des de Terrassa, que ha activat el seu Pla d'emergències municipals, mentre que des de Rubí s'han donat 22 alertes i 19 des de Sant Andreu de la Barca (Barcelona).

Els avisos a Bombers s'han concentrat a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord (55), la de Girona (26), la Metropolitana Sud (15) i la Centre (2), amb 36 avisos a Terrassa, i la majoria de serveis de aquest cos han estat per inundacions de baixos i soterranis i arbres caiguts.

Manté l'INUNCAT

Protecció Civil ha alertat de la possibilitat que es donin "pluges torrencials" a la província de Barcelona entre les 15 i les 17 hores, en concret a les comarques de Maresme, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Barcelonès i Baix Llobregat.

Manté l'alerta del pla Inuncat per fortes pluges a la zona metropolitana i que afecten també els territoris de Girona, Tarragona i Catalunya Central; s'ha registrat 40 litres per metre quadrat en mitja hora a Castellbisbal, i més de 30 litres en mitja hora a Sabadell.

Ha demanat molta precaució en la conducció, perquè hi ha visibilitat molt reduïda per la intensitat de la pluja a les comarques del Vallès, Barcelonès i el Baix Llobregat, i en vies com la Ronda de Dalt, que pateix retencions.

També ha recomanat als conductors allunyar-se de punts inundables o en què el vehicle pugui ser cobert d'aigua o arrossegat pel corrent, i sobre les tempestes elèctriques ha demanat evitar situar-se sota arbres, o prop de tanques i elements mecànics, mentre que tampoc és segur desplaçar-se en bicicleta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00