Política
Generalitat Valenciana

Un bus que apropa la llengua i la cultura valenciana

Esta campanya visitarà de nou la província de Castelló al proper mes de gener, des del 2 al 21

El bus de la llengua és un vehicle que recorre la Comunitat Valenciana per apropar el valencià als veïns i veïnes / Generalitat Valenciana

Castellón

La Generalitat Valenciana desenvolupa actualment la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’, un projecte institucional l’objectiu del qual és la promoció del valencià i que s'estendrà fins a la primavera de 2019 amb tot un seguit d'activitats. Esta campanya pretén que tota la població valenciana se senta orgullosa de tindre el valencià com a llengua oficial junt al castellà i, a més a més, vol incrementar el nombre d'usuaris i els usos en els parlants.

Dins de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’, la Conselleria d’Educació, investigació, cultura i esport ha creat ‘el bus de la llengua’, un vehicle que recorre la Comunitat Valenciana per apropar el valencià als veïns i veïnes d’una manera entretinguda i interessant amb tallers dirigits a diferents edats.

El bus de la llegua compta amb diferents tallers per aconseguir divulgar el valencià. Uns tallers que arriben a les diferents comarques de la Comunitat Valenciana i que van dirigits a tots el públics, com per exemple, alumnes d'ESO, batxillerat o públic general. Esta campanya visitarà de nou la província de Castelló al proper mes de gener, des del 2 al 21.

Segons l'última enquesta sobre l’ús del valencià realitzada per la Generalitat l'any 2015, el 85 % de la població valenciana diu que el valencià s'hauria d'utilitzar igual o més que en l'actualitat. Així, la mateixa enquesta explicava que l'ús del valencià en les relacions de treball continua sent escàs, així com en les grans superfícies comercials i en les grans poblacions valencianes

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00