Sociedad

Un mosquit residual dels arrossars es converteix en molèstia

És el 'culex modestus', una espècie de mosquit que s'ha vist afavorit per les varietats d'arròs plantades els últims cinc anys i que ara mateix és la primera preocupació del Servei de Control de Mosquits.

Imatge: Servei de Control de Mosquits

Girona

És cosí-germà del mosquit comú, li agrada l'aigua calenta i assolellada i té una activitat picadora i una agressivitat molt altes.

Eduard Marquès, Mosquits

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000164110/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les noves varietats d'arròs introduïdes els últims anys, que són més baixes i tenen menys fulles, permeten a l'insecte tenir més contacte amb l'aigua i han fet que un mosquit que abans era residual als arrossars ara sigui la principal preocupació del Servei de Control de Mosquits de la badia de Roses i del baix Ter, com reconeix el seu director, Eduard Marquès.

Marquès ha explicat que als arrossars mai hi havia hagut tants culex modestus com ara mateix i que les altes temperatures d'aquest estiu han complicat els mecanismes de control d'aquest mosquit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00