Sociedad

Atrapats a l'aeroport

Així és com acaben les persones que demanen refugi a Catalunya que entren per l'aeroport del Prat durant el cap de setmana

Agents de la Policia Nacional al control de passaports de l'aeroport del Prat / Europa Press

Barcelona

El servei d'advocats i traductors que els tramiten l'asil a l'Aeroport del Prat tanca de divendres a la tarda a dilluns al matí. Sense un visat ni un permís de residència, la sol·licitud d'asil és l'únic que els permet als refugiats traspassar la frontera de forma legal. La Generalitat fa mesos que ha demanat al ministeri de l'interior que ho solucioni, sospiten que l'espai reservats per ells no és digne, tot i que no l'han pogut visitar.

La Policia Nacional confirma que sense advocats i traductors, i amb menys policies que entre setmana, només poden fer constar les arribades de persones estrangeres, però no tramitar cap petició d'asil. Les persones, a vegades famílies, es queden en algun dels 12 llits que hi ha en 4 habitacions de l'aeroport. Oriol Amorós, secretari general de migracions de la Generalitat, ja s'ha posat en contacte amb el ministeri de l'interior per resoldre aquesta situació.

Algun cap de setmana les dependències de l'aeroport s'han acabat omplint, i els immigrants són traslladats al Centre d'emergències socials de Barcelona. Una decisió deslleial i irresponsable, segons el coordinador de Barcelona Ciutat Refugi, Ignasi Calbó: “Els porten a unes dependències molt petites que són un dispositiu municipal que rep cero euros de l'Estat i que està pensat per un altre tipus d'emergència social de la ciutat de Barcelona i que estan utilitzant des de l'Estat d'una manera molt poc lleial quan l'aeroport ni tan sols està al municipi de Barcelona”.

Fonts del tercer sector asseguren que algunes màfies s'aprofiten d'aquesta falta de dispositius per facilitar l'entrada de persones explotades més fàcilment, un cop els traslladen fins a Barcelona. A l'aeroport de Barajas, on el nombre de peticions d'asil és molt més elevat, aquest servei funciona les 24 hores tots els dies de la setmana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00