Sociedad

El 82% dels diputats al Parlament no s'ha reunit amb cap associació ni entitat en l'últim any

En cas que ho hagin fet no ho han publicat al web de transparència, tal i com estan obligats

Parlament de CatalunyaACN

Barcelona

Segons aquest portal només 24 parlamentaris s'han vist amb alguna organització des de l'agost de l'any passat. Els partits reconeixen que no avisen d'algunes trobades i que la llei de transparència no funciona.

Dels 135 diputats només 24 han publicat alguna reunió amb associacions, entitats o organitzacions que volen aconseguir millores pel seu sector. És a dir, 111 parlamentaris, vuit de cada 10, al·lega que en tot aquest any no s'han vist amb cap grup d'interès. Una xifra que no s'ajusta a la realitat. És possible que alguns diputats no hagi mantingut cap contacte amb la societat civil en els últims 8 mesos, però el que realment explica aquestes xifres és que les agendes públiques no s'actualitzen.

Segons admeten fonts dels partits, el mecanisme per fer-ho és farragós i, a més, a vegades prefereixen amagar certes trobades per no deixar venudes les seves fonts, per no desvetllar la gent que els explica problemes concrets. El secretari de la Mesa Joan Garcia explica a SER Catalunya que intentaran corregir-ho.

I un exemple més que la llei no s'aplica: a l'últim any s'ha parlat principalment del procés, i les 3 organitzacions que més han pressionat els partits en aquesta matèria (l'ANC, Òmnium i Societat Civil) ni tan sols s'han apuntat al registre de grups d'interès. De fet, les cimeres de la passada tardor on les entitats sobiranistes van exigir que es proclamés la República no figuren enlloc... Tot i que la llei de transparència preveu sancions per aquells diputats que no publiquin les seves reunions, mai s'han aplicat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00