Sociedad

Els Mossos tracten com un "atemptat terrorista" l'atac a la comissaria de Cornellà

El comissari superior dels Mossos, Rafel Comes, ofereix detalls de l'atac frustrat a la comissaria dels Mossos que ha acabat amb la mort de l'atacant, un algerià de 29 anys resident a Cornellà

Rafel Comes, comissari dels Mossos d'Esquadra / Europa Press EUROPA PRESS

El cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central dels Mossos, Rafel Comes, ha ofert detalls de l'atac frustrat a la comissaria dels Mossos de Cornellà. Comes, que l'ha qualificat de fet "extrema gravetat", ha confirmat que l'atac està sent tractat com un "atemptat terrorista" ja que l'atacant tenia "clara intenció de matar l'agent" dels mossos "amb un ganivet de dimensions considerables "i proferia crits en àrab d'Al·là.

Comes ha confirmat que l'atacant ha intentat entrar a la comissaria a les 5:45 hores trucant per l'intèrfon i dient a l'agent de recepció que volia "fer una consulta". Quan li han obert la porta ha mostrat una "voluntat homicida i determinada a matar l'agent amb un ganivet de dimensions considerables" i es "s'ha abalançat sobre l'agent, que ha hagut de repel·lir l'agressió amb l'ús de la seva arma de foc ". L'individu "va morir a l'acte".

El número dos dels Mossos ha confirmat que s'ha donat ordre a tots els agents d'augmentar les mesures d'autoprotecció i ha ressaltat que de moment no els consta cap vinculació entre l'assaltant i la cèl·lula terrorista que va perpetrar els atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona).

La investigació està dirigida pels Mossos amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i la investigació judicial està en mans del jutjat número dos de l'Audiència Nacional amb el jutge Ismael Moreno.

Aquesta tarda es reuniran els tres cossos policials amb competències en antiterrorisme a Catalunya per analitzar la informació que vagi sorgint i s'ha convocat el gabinet de coordinació antiterrorista a les 17:30 a la comissaria de les Corts de Barcelona.

Susana Elguea

Susana Elguea

Coordinadora de actualidad en CadenaSER.com. En la web de la SER desde 2001, como redactora y portadista,...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00