Sociedad

Canvis a les oposicions per tenir més funcionaris estrangers

La Generalitat vol potenciar la presència de persones d'origen estranger entre el cos de funcionaris que no arriben a l'1% del total. Estan estudiant alguns canvis, el que pren més força, valorar el coneixement d'idiomes a l'hora de fer oposicions.

Joves immigrants estudiant / Laura Cortès ACN

El 14% de catalans són nascuts a l'estranger. En canvi la presència d'aquestes persones dins de l'administració pública no arriba a l'1%. Són 1.085 persones, sobretot docents i personal sanitari, que representen el 0,65% del total de funcionaris públics.

La Generalitat vol revertir aquesta situació, i les conselleries d'afers socials i funció pública estan estudiant diverses vies. La que pren més forma és fer-ho afegint un nou criteri a les oposicions. Ho ha explicat a Ser Catalunya Oriol Amorós, secretari general de migracions i nova ciutadania.

La Generalitat però deixa clar que aquesta nova opció no ha d'anar en detriment de la resta de persones que es presentin a aquestes places públiques, perquè els requisits quedaran intactes. També volen elabrorar una agenda d'experts d'orígen extranger perquè les persones immigrants apareixin de manera normalitzada als mitjans de comunicació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00