Sociedad

Troben soldats de la guerra dels Segadors a la Sagrera

Les obres de la futura estació de la Sagrera han posat al descobert més de seixanta fosses i 300 soldats de la guerra dels Segadors

Obres de la futura estació de la Sagrera a BarcelonaACN

Barcelona

Les obres de la futura estació de la Sagrera han posat al descobert més de seixanta fosses de la guerra dels Segadors. De moment, els arqueòlegs de l’Ajuntament de Barcelona han comptabilitzat restes de 358 cadàvers i tot apunta que serien soldats que van participar al setge de 1651.

Más información

Al 2011 les obres de la Sagrera van posar al descobert 12 fosses del segle XVII a l'entorn del col·lector de Rambla Prim. Des d'aleshores, el Servei d'Arqueologia de l'Ajuntament de Barcelona ha continuat estudiant la zona i avui, tal com ha avançat La Vanguardia, ja són 68 les fosses localitzades i 358 els cossos trobats.

El responsable d'aquest servei, Josep Pujades, ha explicat a SER Catalunya que a falta de l'estudi que han de fer, tot apunta que serien soldats de l'exercit de Felip IV de la guerra dels Segadors, “tot i que d’aquesta necròpolis no se’n tenia cap indici”. Tots tenien entre 15 i 30 anys quan van morir.

El que sí tenen força clar, diu Pujades, és que aquests soldats no van morir en combat, sinó per l'epidèmia de pesta de l’època. “No tenen ferides i les que tenen, estaven curades”. També explica que encara han d'aparèixer més cossos perquè no han obert totes les fosses.

Un cop analitzats els esquelets i els possibles objectes que puguin trobar, els traslladaran a l'arxiu arqueològic que el Museu d'Història de Barcelona té a la Zona Franca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00