Sociedad

Fer política fora de les institucions

Pacma, Recortes Cero i Lliures són tres partits extraparlamentaris

Fer política fora de les institucions

Fer política fora de les institucions

03:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001382936/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Sovint llegim i sentim notícies de Junts per Catalunya, PP, ERC, Ciutadans, en definitiva, partits que tenen representació parlamentària. Però fora de les institucions també hi ha vida política, partits que no arriben al 3% mínim de vots necessaris per entrar al Parlament. El Partit Animalista, Lliures i Recortes Cero són algunes d'aquestes formacions.

El Partit Animalista va néixer el 2003. Defensen els drets dels animals i del medi ambient. Van treure 38.503 vots el 21-D, que no representa ni un 1% del total de vots d'aquells comicis.

Recortes Cero va néixer el 2014 i és fill del 15M. D'esquerres i en contra de la independència, es reivindiquen com una alternativa a altres partits que defensen polítiques socials. En les passades eleccions van treure 10.114 (0,23%).

I per últim, Lliures, és un partit novell, doncs tenen poc de més d'un any de vida. Es presenten com una opció pels catalanistes de centre-dreta contraris a la independència. El seu líder, Antoni Fernández-Teixidó va decidir fundar el partit en veure la deriva sobiranista de Convergència. En les últimes eleccions del 21-D van decidir no presentar-se, tot i tenir els avals per fer-ho, però sí tenen clar que es presentaran a les següents.

Ser fora les institucions implica no rebre subvencions públiques, tenir poca influència política i poca cobertura mediàtica. Els que militen en partits extraparlamentaris dediquen bona part de les seves hores personals i sovint han de fer més esforços per captar votants que no pas els que poden fer els que militen en un partit convencional, que tenen més recursos i visibilitats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00