Sociedad
Política municipal

"Jo sóc Fèlix Larrosa"

El nou alcalde de Lleida ofereix mà estesa, diàleg i consens a tots els grups polítics, incloent els independentistes i El Comú, i anuncia un canvi en les "maneres de fer" respecte al seu antecessor, Àngel Ros.

Fèlix Larrosa mostra la vara d'alcalde segons després que li donés la fins ara alcaldessa en funcions, Montse Mínguez. / ACN

Lleida

Fèlix Larrosa és el nou alcalde de Lleida. Va ser elegit en el ple extraordinari celebrat aquest dimecres a la Paeria i va rebre els vots dels vuit regidors del seu equip i el de la regidora no adscrita, Rosa Mari Salmeron. Ocuparà el càrrec, almenys de moment, durant només nou mesos. però ja anunciava que volia que fos un període fructífer, amb nous projectes i nous pactes de ciutat. Un nou temps, a més, en què ha de quedar clar que hi ha hagut un canvi d'alcalde a Lleida.

FÈLIX LARROSA (Alcalde de Lleida) Discurs sencer de la seva presa de possessió com a paer en cap de Lleida.

20:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000207060/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Jo sóc Fèlix Larrosa", deia durant el seu discurs, "amb totes les virtuds i amb tots els defectes. Exerciré d'alcalde com he exercit de regidor. I evidentment, canvien les persones i, possiblement, canviaran algunes polítiques i canviaran les maneres de fer".

Unes maneres de fer que no va concretar, tot i que va reivindicar el seu tarannà catalanista en referir-se als polítics que són a la presó o a l'exil.li als que havien al.ludit els portaveus dels grups independentistes en els seus discursos.

Diàleg, pacte, acord, mà estesa... Són paraules que van sovintejar en el discurs de presa de possessió de Fèlix Larrosa com a nou alcalde de Lleida. I sense excloure a ningú, ni als regidors d'El Comú de Lleida, molt crítics, ni als independentistes. I tampoc al PP i Ciutadans, amb qui el PSC ha establert acords aquest mandat que l'han permès seguir governant. A partir d'ara, Larrosa vol impulsar dos grans pactes de ciutat. Un, dirigit a protegir les persones grans. I l'altre, a fer de Lleida una ciutat modèlica en civisme.

Larrosa, que fins ara havia estat regidor d'Urbanisme, compaginarà la feina d'alcalde amb algunes àrees d'aquesta cartera davant la imminent aprovació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, el POUM.

Reaccions de l'oposició

Des de l'oposició, abans d'escoltar les paraules de Larrosa, els grups que han estat més distanciats de l'equip de govern al llarg del mandat, mostraven desconfiança al fet que un canvi d'alcalde suposi un canvi de política. El PdeCAT , per exemple, feia responsable Larrosa, en tant que membre del partit socialista, de les conseqüències del 155 per la ciutat, com ara, el que va denominar com "espoli del Museu de Lleida".

Toni Postius, el portaveu del PdeCAT va recordar que Larrosa mai s'ha desmarcat ni d'aquest succès ni de cap altre que hagi apropat els socialistes amb PP i Ciutadans. I no creu que ara que és alcalde canviï.

Sergi Talamonte, portaveu d'El Comú de Lleida, va ser dels més crítics. I també preguntava sobre els pactes del PSC amb la dreta.

Ángeles Ribes, de Ciutadans, ha reiterat l'oferiment del seu grup per acordar projectes i polítiques "en què tot vagi a l'entorn de les persones" mentre el PP li ha demanat que respecti els acords als que han arribat amb el PSC en matèria d'impostos entre altres. 

Mentre, Esquerra li demanava que retirés el POUM i la Crida-CUP que fos valent i no perseguís als que posen llaços grocs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00