Sociedad

La jutge admet que Rosell, Abidal i l'Advocacia de l'Estat es personin i s'inclina per reobrir el cas Abidal

La decisió és imminent després d'indicis que apunten a tràfic d'òrgans o falsedat documental

Eric Abidal / Albert Gea Reuters

Barcelona

La titular del jutjat número 28 de Barcelona s'inclina per reobrir el cas del trasplantament de fetge d'Abidal segons fonts jurídiques i de fet ha admès que es puguin personar a la causa l'expresident del Barça, Sandro Rosell, la de l'actual secretari tècnic del club, Eric Abidal i la de l'Advocacia de l'Estat en representació de l'Organització Nacional de Trasplantaments.

Els indicis que han arribat a la magistrada per part de la Fiscalia apunten a presumptes delictes de tràfic d'òrgans i falsedat documental, especialment a partir de la "discordança" documental per una certificació sospitosa en el Registre Civil de la qual no ha transcendit el detall .

La magistrada va traslladar a les parts que la Fiscalia demana reobrir el cas, i ara ha de decidir si opta, tot apunt que sí, per a ordenar noves diligències, com ara noves rogatòries internacionals a França.

És la mateixa magistrada que va arxivar la investigació aquest mateix any en veure denegada la seva línia d'investigació al país veí.

La Fiscalia li demana ara a la jutge que sol·liciti la declaració com a testimoni del cosí d'Abidal, el donant.

El ministeri públic va demanar en la primera investigació que un metge forense comprovés les ferides per saber si se li va practicar l'operació però aquesta rogatòria no va ser atesa per la justícia francesa.

Si en aquesta ocasió denega, de nou, les rogatòries a l'entendre que el relat dels fets no encaixa amb la legislació francesa el jutjat de Barcelona buscarà la col·laboració d'altres organismes judicials europeus segons les esmentades fonts jurídiques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00