Sociedad

La Guàrdia Urbana retira els patinets compartits dels carrers de Barcelona

Una empresa havia repartit un centenar de vehicles pel centre de la ciutat que es podien llogar a través d'una aplicació mòbil

Mònica Peinado CADENA SER

Barcelona

La primera experiència de patinet compartit a Barcelona ha durat pocs dies. L'empresa alemanya Bike Mobility havia repartit vehicles pel centre la ciutat que es podien desbloquejar i utilitzar amb l'aplicació de telèfon mòbil WIND. Són patinets que l'usuari pot agafar en un punt de la ciutat i deixar-lo en qualsevol altre. Però aquesta activitat no està permesa a Barcelona i la Guàrdia Urbana ha retirat els vehicles dels carrers de la ciutat.

Más información

Bike Mobility havia posat en marxa una prova pilot a Barcelona, sense informar el consistori. Fonts municipals han explicat a Ràdio Barcelona que aquesta activitat incompleix la normativa municipal. De fet, la darrera ordenança de circulació de vianants i vehicles determina en quines condicions poden circular els patinets de lloguer i en cap cas es recull aquesta modalitat, sempre es contempla com una activitat amb guia i no de caràcter individual i lliure.

Els responsables de mobilitat de l’Ajuntament han intentant posar-se en contacte amb l’empresa que ha impulsat aquesta iniciativa del patinet compartit. No ho han aconseguit i la Guàrdia Urbana ha començat a retirar els patinets. Poc després de les 5 de la tarda, l’aplicació que permetia llogar aquests vehicles ja deia “no hi ha patinets disponibles”.

En el cas de les bicicletes i les motos l’ordenança municipal no és tant concreta i per això hi ha empreses privades que estan llogant vehicles d’aquest tipus que tenen estacionats al carrer.

L'oposició demana al govern municipal que acceleri la regulació dels serveis de mobilitat compartits per ordenar aquestes activitats. El govern ja hi està treballant, però, en principi, seguirà excloent de la normativa el lloguer de patinets.

Després d’aquest episodi, la candidata a l’alcaldia de Barcelona del PDeCAT, Neus Munté, considera que la “permissivitat” del govern de Colau fa que algunes empreses es pensin que a Barcelona “es pot fer qualsevol cosa, sense comunicar-ho ni tenir en compte la normativa vigent”.

El portaveu d’Esquerra Republicana, Jordi Coronas, ha defensat que s’ha de regular l’ocupació de l’espai públic que fan les empreses dels diferents serveis de mobilitat compartida. Diu Coronas que s’han d’ordenar i fins i tot crear una taxa específica.

Des de Ciutadans, el regidor, Santiago Alonso, diu que els serveis de mobilitat compartida són una oportunitat, però plantegen també un repte de gestió perquè poden saturar l’espai públic. Per això consideren "urgent" que es regulin aquestes activitats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00