Sociedad

Els comuns aposten per convertir el cànnabis en un sector econòmic a Catalunya

Volen legalitzar el seu consum, també per oci, i aprofitar-ho per generar llocs de feina i recaptar més impostos

Tots els partits del Parlament estan a favor que la gent pugui prendre marihuana per usos terapèutics o, com a mínim estudiar-ho

Getty Images

Barcelona

La diputada de 'Catalunya en Comú' Marta Ribas demana seguir les passes del Canadà, on després d'analitzar el tema han arribat a la conclusió que la millor forma per lluitar contra les màfies i l'addicció és legalitzar-la. Són declaracions a SER Catalunya: "Som un país productor de cànnabis i crec que hauríem d'estar aprofitant aquesta oportunitat d'un sector, que és també un sector econòmic i que és una realitat al nostre país".

La CUP també està a favor d'aquesta legalització i comparteix amb els comuns que una part de la recaptació s'hauria de destinar a prevenir l'addicció. Vidal Aragonès: "És molt important que hi hagi allò que s’ingressa tributàriament provinent del cànnabis es pugui traslladar a l'ensenyament per explicar els efectes del cànnabis".

Ciutadans no ho té clar, però diu que com a mínim s'hauria d'estudiar. Lorena Roldán: "Pel que fa a un ús d'oci som partidaris d'obrir aquest debat de manera seriosa i evitant els populismes i evitant la banalització del tema".

El socialista Raül Moreno reivindica la regulació actual, on el consum està permès de forma controlada als clubs cannàbics i on ja es preveu crear una taxa que gravi la marihuana, però la legalització no la veu clara: "Legalitzar una substància que és nociva per la salut podríem tenir els mateixos efectes que hem tingut amb la legalització del tabac o l'alcohol, no? Per tant, regular no vol dir exactament el mateix que legalitzar".

En canvi, Sergi Miquel, del PDeCAT, considera que això no té gaire sentit i demana, com a mínim, millorar la llei actual: "Crec que és hipòcrita perquè permet que hi hagi clubs cannàbics per un costat però, aleshores, no permet transportar el producte del club a casa perquè si t'enganxen, depèn de la quantitat que has de portar, et multen".

Sí hi ha un consens entre tots els partits del Parlament: cal legalitzar el seu ús terapèutic, o com a mínim estudiar-ho. Santi Rodríguez, PP: "El cànnabis ofereix a determinades persones que pateixen per la seva salut un determinat nivell de benestar, jo crec que és l'única finestra que es pot arribar a obrir".

ERC va demanar l'any passat al Congrés legalitzar la marihuana, també per ús privat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00