Sociedad

La DO Empordà preveu un 4% més de producció de vi

Les abundants pluges de la primavera i les altes temperatures d'aquest estiu han propiciat una "excel·lent" maduració del raïm

Cedida

Girona

Els cellers de la DO Empordà han començat la verema del 2018. Les previsions de la DO Empordà apunten que la producció d'enguany serà lleugerament superior a la de l'any passat, aproximadament un 4%. Les dades de producció definitives no es coneixeran fins a finals d'octubre, ja que les condicions metereològiques de les properes setmanes marcaran l'evolució de la maduració del raïm i determinaran el volum final de la verema 2018.

Tot i que depèn de la zona i de la varietat, la verema s'ha iniciat en general en les dates tradicionals, és a dir entre mitjans i finals d'agost. Les varietats primerenques, com el moscatell de gra petit, són les primeres que es cullen però el gruix de la producció es veremarà durant el mes de setembre i la verema s'allargarà fins a l'octubre.

Les previsions de la DO Empordà apunten que la producció se situarà a la mitjana de la denominació que és d'uns 60.000 hectolitres anuals. Les abundants pluges de la primavera i les altes temperatures d'aquest estiu han propiciat una "excel·lent" maduració del raïm en una campanya que s'ha caracteritzat per la manca de fenòmens metereològics o sanitaris que hagin afectat negativament les vinyes. Justament, l'estat de les vinyes és excel·lent a causa de l'òptima climatologia de la campanya que està permetent arribar a la verema amb el 100% del fruit sa. Aquesta fet permet ser "molt optimista" respecte a les bones aptituds enològiques del raïm, que la DO espera que repercuteixin en una molt bona qualitat dels vins de la verema d'enguany.

Estacions per ser més sostenibles

Els viticultors ja s'han beneficiat enguany de la xarxa d'estacions meteorològiques instal·lades a principis d'any a diversos punt de l'Alt i el Baix Empordà per recollir dades que ajudin els productors a aplicar una viticultura més ecològica. Les dades proporcionades per la xarxa han permès reduir l'ús de productes fitosanitaris i han ajudat a mantenir les vinyes en un estat sanitari excel·lent.

La xarxa està formada per onze estacions meteorològiques ubicades a diversos punts de l'Alt i el Baix Empordà. La distribució d'aquestes estacions a diferents poblacions permet realitzar previsions a petita escala i més ajustades a les diferents zones de producció de la DO Empordà.

L'objectiu principal d'aquesta xarxa és implementar models avançats de predicció dels riscos d'infeccions de míldiu a partir de la detecció de les condicions meteorològiques que afavoreixen la seva aparició i propagació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00