Sociedad

El ritme de creixement condiciona la salut pulmonar

El ritme de creixement durant els primers tres anys de vida condiciona la nostra salut pulmonar, segons un estudi d'ISGlobal fet amb una mostra de 4.500 nens i nenes

ISGlobal

Barcelona

Els investigadors han fet un seguiment del pes i la talla de prop 4.500 nens i nenes des del seu naixement i fins els 10 anys. I han trobat que els nadons que augmentaven de pes més ràpid i tenien un índex de massa corporal superior, tenien més dificultats respiratòries als 10 anys. L’autora principal de l’estudi, Maribel Casas, detalla que “tenen uns pulmons massa grans per les seves vies respiratòries i per molt aire que tinguin dins, tenen més dificultats que altres nens per treure’l i això pot provocar-los malalties respiratòries a l’adolescència o a l’edat adulta”.

L’estudi s'ha fet amb una mostra de nens i nenes holandesos, però segons els investigadors de l'Institut de Salut Global de Barcelona, els resultats es poden extrapolar a altres països. Per ser més precisos, però, Casas ha anunciat que ja tenen en marxa un estudi semblant amb una mostra de 1.200 nens i nenes d'arreu d'Espanya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00