Sociedad

Gerard Piqué denunciat penalment per conduir sense punts

Una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha aturat el jugador del Barça a l'Eixample i ha descobert que circulava amb el saldo de punts del carnet a zero

Piqué ha al·legat que amb el Mundial li va passar per alt fer cursos de recuperació dels punts i els ha acabat perdent tots

Gerard PiquéEFE

Barcelona

Els agents de la Guàrdia Urbana han aturat el vehicle de Piqué després de cometre una infracció a l'altura del Passeig de Gràcia de Barcelona poc abans de les 3 de la tarda d'aquest divendres. Segons ha avançat SER Catalunya li han demanat la documentació i han fet les comprovacions pertinents en aquests casos. Han descobert que el jugador circulava conduint sense punts al carnet, que la Direcció General de Trànsit li ha tret per altres infraccions al volant.

Un dels agents li ha preguntat com és que no havia fet un curs de recuperació de punts d'un cap de setmana per evitar perdre'ls tots, i segons ha pogut saber SER Catalunya, el jugador ha al·legat que era al Mundial, al juny, i que li havia passat per alt.

En aquests casos, quan la base de dades de la DGT revela que no consta el permís en vigor per pèrdua de punts, els agents denuncien penalment el conductor per un delicte contra la seguretat viària. Ho tramiten al jutjat i el citen per un judici ràpid. És el que passarà amb Gerard Piqué, que en els pròxims dies haurà de comparèixer davant d'un jutge, que li pot imposar una retirada del carnet d'entre 1 o dos anys.

Delicte contra la seguerat viària

Sentències recents del Tribunal Suprem van determinar que conduir sense punts és un delicte penal. Està castigat per l'article 384 del Codi Penal que preveu penes de presó de 3 a 6 mesos, o  multa de 288.000 euros o treballs en benefici a la comunitat de 31 a 90 dies.

La policia pot immobilitzar el vehicle si no hi ha conductor alternatiu però en aquest cas, fonts properes al cas, expliquen que algú ha anat a recollir el vehicle.

Quan es perden tots els punts del carnet de conduir no es pot recuperar el permís fins al cap de sis mesos. Però no és immediat. Cal fer un curs de sensibilització viària i una prova teòrica. I no es recuperen tots els punts, que són 12. Sinó que es parteix d'un saldo de 8 punts.

Antecedents

Gerard Piqué ja va haver de declarar davant el jutjat ara fa 3 anys per haver increpat un agent de la Guàrdia Urbana la matinada del 13 d'octubre del 2014, a la sortida d'una discoteca del port olímpic de Barcelona. Se'l va condemnar a pagar una multa de 10.500 euros per una falta contra l'ordre públic.

Piqué viatjava de copilot al cotxe de seu germà, que havia aparcar el vehicle al carril bus durant 1/4 d'hora. En el moment que els agents s'hi van apropar per sancionar el conductor, el futbolista va sortir del turisme, primer per intentar convèncer a l'agent que no li posés la multa, però després el va començar a increpar recriminant-li que el motiu de la sanció era "per tocar els collons" i que "la pagaria el seu pare", segons consta a la denúncia. Va increpar els agents amb frases com: "me tenéis envidia porque soy famoso", "me estáis multando porque vais a comisión, porque no tenéis dinero y os tenéis que llevar comisión".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00