Sociedad

Limebike retira els patinets elèctrics per compartir de l'Hospitalet

L'empresa nord-americana havia repartit més d'un centenar de vehicles per la ciutat sense informar l'Ajuntament

Soledad Domínguez CADENA SER

Barcelona

A les 9 d'aquest matí, l'aplicació Lime ja no oferia cap patinet elèctric per llogar als carrers de l'Hospitalet de Llobregat. Els treballadors de l'empresa els han recollit després que ahir l'Ajuntament els comuniqués que aquesta activitat no està regulada a la ciutat. Els responsables municipals els van advertir també que si a les 8 d'aquest matí encara hi havia patinets repartits per les voreres, la policia local els retiraria.

Más información

Fonts de l'Ajuntament de l'Hospitalet han confirmat que no ha sigut necessària l'actuació de la policia perquè Limebike ha complit el compromís de recollir aquests vehicles de mobilitat personal que havien deixat als carrers. Les mateixes fonts expliquen que aquesta empresa no havia comunicat al consistori que posaria en marxa aquest servei o que faria una prova pilot a la ciutat.

Un episodi similar es va produir la setmana passada a Barcelona, tal i com va avançar SER Catalunya. En el cas de la capital catalana, va ser l'empresa Bike Mobility la que va posar els vehicles al carrer. Els seus responsables van explicar que havien volgut fer una prova pilot "tècnica".

Les empreses continuen parlant amb els ajuntaments per veure quines possibilitats hi ha d'implantar aquest servei. En el cas de Barcelona, l'Ajuntament prepara una regulació dels vehicles compartits per intentar ordenar una activitat que ja està als carrers de la ciutat. En un principi, la normativa s'estava preparant per bicicletes i motos que s'aparquen a la via pública i no contemplava els patinets. S'haurà de veure si finalment es regula també el lloguer de patinets elèctrics a la via pública.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00