Sociedad

Els ingressos dels hotels cauen un 14% aquest estiu

Els hotelers asseguren que han hagut d'abaixar els preus per mantenir el nombre de turistes

El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos. / Nazaret Romero ACN

Barcelona

El Gremi d'Hotelgs de Barcelona atribueix aquests resultats als episodis incívics que diuen que hi ha hagut a la ciutat. Denuncien que la marca Barcelona com a destí turístic s'ha degradat i que així ho demostra la baixada al rànquing City RepTrak, en què Barcelona ha passat del 8è al 15è lloc. Segons els hotelers, això ha passat per culpa dels narcopisos, els manters, els llauners, els robatoris, l'allotjament il·legal i de l'incivisme en general.

Jordi Clos, president del Gremi d'Hotels, ha avisat que a l'estranger "s'estan publicant articles exagerats que alerten dels perills de Barcelona" i que no ajuden a guanyar reputació internacional. Clos ha explicat el cas d'un dels seus hotels: "A l'Hotel Bagués de les Rambles, de cinc estrelles, amb un preu mitjà alt i amb ocupació total. Però he baixat quatre punts a l'aplicació Trip Advisor perquè hi ha una crítica que diu que és una zona poc recomanable i que a la sortida de l'hotel et poden vendre droga".

Des del gremi expliquen que, per a evitar que vinguessin menys turistes (el nombre de visitants només s'ha reduït un 1%), no han tingut altra alternativa que abaixar els preus. Aquesta mesura, segons Jordi Clos, "és un esforç que dona resultats a curt termini, però que a la llarga és negatiu, perquè s'està pujant el llistó que havíem apujat".

El preu mitjà, diu Clos, és molt important "perquè determina la mena de clients que vénen". De fet, el client tipus que volen al Gremi és el d'una persona que s'allotgi a hotels d'un cert nivell i que es gasti més quantitat de diners a la ciutat. Perquè vinguin aquests turistes, però, no veuen altra opció que "rellançar la marca Barcelona". Per fer-ho possible, exigeixen a l'Ajuntament i la Generalitat que es gestioni la ciutat de manera que s'afavoreixi aquest tipus de turisme.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00