Sociedad

Un 112 per cent més de camions a l'AP2

El primer dia feiner del desviament obligatori de camins de la N-240 cap a l'autopista va suposar rebaixar el trànsit pesant a la nacional en 1.258 vehicles.

foto:ACN

Lleida

El desviament obligatori de camions de la N-240 a la AP-2 entre Les Borges i el Pla de Santa Maria ha incrementat fins a un 112 per cent el trànsit de camions en aquest tram d'autopista.

JOSE CRESPIN dona la xifra de camions desviats a l'AP-2

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000207405/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Són les dades que ha facilitat el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespin, segons la comparativa, -aquest dilluns d'aquesta setmana, primer dia laborable de l'entrada en vigor de la mesura, amb el mateix dia d'ara fa un any. En total 2381 vehicles pesants davant dels 1017 de l'any anterior en la mateixa data. Són 1.258 camions desviats.

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, es posa al costat dels transportistes que rebutgen haver de pagar la meitat del peatge quan arriben a Les Borges per la N-240 i segueixen ruta fins a Tarragona. Simó reclama que sigui el ministeri de Foment qui aboni tot el peatge, tenint en compte que la concessió a l'AP-2 acaba al 2021.

El president de la Cambra alerta que l'increment de cost que suposa per al transportista aquest desviament obligatori a l'autopista es repercutirà amb el producte i acabarà afectant el consumidor.

A Ponent, la retirada de camions no dóna sortida a la reivindicació per duplicar els carrils en el tram Les Borges Blanques i Lleida ciutat, que queda fora d'aquesta proposta de bonificar el peatge per als camions que es desviïn a l’autopista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00