Sociedad

Inundacions al metro de Barcelona pel temporal

Els bombers han atès 180 incidències des de les quatre de la matinada fins ara. La majoria han estat inundacions, filtracions en sostres i algun despreniment

A la línia 3, cap convoi fa parada a l'estació de Paral·lel, en direcció a Zona Universitària. / Albert Prat

Barcelona

Les fortes tempestes que han caigut durant aquesta matinada han provocat diverses inundacions i afectacions al servei de metro. Unes incidències que se segueixen arrossegant en aquests instants: concretament a l'L1, amb alguns accessos tancats, i a l'L3, on els trens no es detenen a les estacions de Paral·lel i Poble Sec, en sentit Zona Universitària. Tot i que ara funciona amb normalitat, la L2 també ha detingut el servei entre les 5:36 hores i les 7:12 hores entre Paral·lel i Sagrada Família.

A Barcelona, els bombers han fet 180 sortides des de l'activació del pla d'emergències per inundacions Inuncat, des de les quatre de la matinada a les set de la matinada. La majoria de les incidències han estat inundacions de baixos, filtracions en sostres i despreniments, i s'han concentrat principalment als barris de Sants-Montjuïc, l'Eixample i Sant Martí.

Els Bombers de la Generalitat han atès, a tota Catalunya, fins a una trentena d'incidències per petites inundacions de baixos i carrers. A més, els xàfecs han fet caure alguns arbres i han malmès instal·lacions elèctriques. El telèfon d'emergències 112 ha rebut, fins a les onze del matí, 528 trucades per les fortes pluges - la gran majoria, del Barcelonès (85%).

Segons TMB, està previst que al llarg del dia es reobrin els accessos encara tancats a l'andana de les estacions afectades i es pugui drenar l'aigua acumulada arran de les tempestes. L'Inuncat s'ha desactivat, finalment, a mig matí.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00