Sociedad

El Metro arriba als barris de la Marina

La línia 10 Sud del Metro entra en servei dissabte a la tarda amb dues estacions al Passeig de la Zona Franca, les de Foc i Foneria

TMB

Barcelona

La línia 10 Sud del metro de Barcelona s'inaugura aquest dissabte amb la posada en servei de les estacions de Foc i Foneria. Aquesta infraestructura connecta els barris de la Marina amb la xarxa ferroviària de Barcelona.

El tram de la L10 Sud que es posa en marxa una longitud de 4 quilòmetres i mig i 5 estacions: les dues que s'inauguren i les de Can Tries/Gornal, Torrassa i Collblanc, que ja estan en servei perquè formen part de la línia 9.

La inauguració oficial la faran al mig dia el President de la Generalitat, Joaquim Torra, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A partir de les 3 de la tarda, ja estarà oberta als ciutadans. De fet, els veïns que accedeixin per Foc i Foneria rebran un bitllet gratuït. A les 18h, els veïns celebraran l'arribada del metro amb una festa ciutadana.

La nova línia tindrà el mateix horari que la resta de la xarxa i els trens passaran cada 7 minuts i 20 segons, els dies laborables.

L'any que ve s'obriran altres dues estacions de la L10 Sud. Són les de Provençana que s'inaugurarà al febrer i la d'Ildefons Cerdà, que s'obrirà a l'octubre.

Avui, un dia abans de la inauguració de les de Barcelona, el conseller de Territori, Damà Calvet, i l’alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, han visitat les obres de Provençana. Calvet ha aprofitat per donar les gràcies als veïns d'aquesta ciutat "per haver entès que tot i els plantejaments ambiciosos, de vegades hi ha condicionants financers i pressupostaris que alenteixen l'execució de les obres".

Núria Marín, de la seva banda, ha destacat que malgrat les discrepàncies el seu Ajuntament i el govern de la Generalitat han treballat plegats per desencallar alguns dels projectes importants de la ciutat. S'ha referit a la L10 Sud, però també a l'estació d'Ernest Lluch de la L5 o el Pla Director Urbanístic de la Gran Via.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00