Sociedad

La UdG crea un grup de recerca sobre els beneficis del mar

Fer submarinisme, pescar i nedar millora la salut. Amb aquest argument, acaba de néixer el grup de recerca SeaHealth, de la UdG.

Biòlegs i metges s'han unit per estudiar els beneficis del mar per a la salut de les persones.

El submarinisme també és positiu per a la salut / Cadena SER

La UdG ha fundat el primer grup de recerca de l'estat espanyol dedicat a investigar la relació entre els ecosistemes marins i la salut de les persones.

Volen estudiar com el consum de peix beneficia els humans, sobretot l'omega-3, pel seu paper en prevenir riscos cardiovasculars i determinats tipus de càncer.

El grup està codirigit pel biòleg Josep Lloret i el neurocirurgià Joan San. Lloret assegura que la vida a la costa és beneficiosa per diferents motius.

Josep Lloret, codirector del grup de recerca de SeaHealth

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000165773/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lloret assegura que és “un camp poc investigat”, i que els organismes marins -com les gorgònies- poden aportar noves medicines contra els tumors i els bacteris.

Ara bé, també alerten de la sobreexplotació pesquera, que pot amenaçar la quantitat d'omega-3 que aporten els peixos. Per això, recomanen menjar espècies menys valorades, com el sorell, però que són riques en omega-3.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00