Sociedad

Arxivada la denúncia als 14 identificats per arrencar llaços grocs

El jutjat de Falset sosté que no concorren els elements necessaris per acusar-los dels delictes de danys al mobiliari urbà i furt

Sílvia Jardí ACN

Barcelona

El jutjat número 1 de Falset ha arxivat la denúncia contra les 14 persones que els Mossos d'Esquadra van identificar arrencant llaços grocs a Móra d'Ebre amb la cara tapada, durant la nit del 17 d'agost.

El jutge considera que no hi ha delicte de furt, perquè la retirada de llaços grocs i pancartes d'edificis públics i privats i també al carrer no s'ha fet amb ànim de lucre. En el seu auto d'arxiu, el jutge assegura que és de "públic coneixement" que hi ha grups de persones que, en el marc de la situació política a Catalunya, col·loquen i treuen signes i símbols polítics. Tot i això, considera que "obren amb finalitats molt diferents de l'obtenció d'un benefici o avantatge econòmic".

Pel que fa al delicte de danys al mobiliari urbà, el magistrat considera que són irrellevants perquè constitueixin objecte de delicte.

La Fiscalia va obrir a finals d'agost una investigació sobre aquesta qüestió i va demanar als Mossos explicacions sobre les persones que identificaven.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00