Sociedad
EDUCACIÓ

Inici de curs amb més alumnes i l'aplicació del Permsea a segon cicle

Uns 11.000 escolars enceten la nova temporada

Els alumnes de l'escola andorrana de Sant Julià de Lòria en el primer dia del curs escolar. / M.F. ANA

Sant Julià de Lòria

El curs escolar 2018-19 arrenca amb un lleuger increment d'alumnes a l'escola andorrana i el Permsea arriba al segon cicle.

Uns 11.000 infants i joves han inicat les classes aquest dilluns, una xifra similar a la de l'any passat i sense incidències remarcables.

Del total d'estudiants, gairebé 4.400 ho fan al sistema educatiu andorrà. Precisament, la directora d'Escola Andorrana i Formació Andorrana, Ester Vilarrubla, ha explicat que hi ha hagut un creixement d'un centenar d'alumnes respecte el curs anterior, la qual cosa els satisfà. Pel que fa a la principal novetat del curs és la implantació del Permsea al segon cicle de primera ensenyança i el segon curs de batxillerat.

Una altra de les qüestions que està d'actualitat en l'inici d'aquest curs és l'acord que negocien el Ministeri d'Educació i l'SDADV per l'ús del material musical a les escoles i pel qual la societat de drets d'autor vol cobrar un euro per alumne i curs. Sobre aquesta qüestió, el ministre titular, Èric Jover, ha deixat clar que en cap cas les famílies hauran de fer-se càrrec d'aquesta despesa.

Finament, ha volgut ressaltar que un dels objectius del curs escolar que s'ha iniciat serà fomentar elements conjunts entre els tres sistemes educatius i fins i tot treballar la mobilitat dels professors.

Baròmetre del SEP

De la seva banda, el Sindicat de l'Ensenyament Públic, el SEP, ha enviat un baròmetre als seus afiliats per copsar l'estat dels lloc de treball en aquest inici de curs.

Segons ha informat a través d'un comunicat, la seva primera preocupació és que les instal·lacions escolars estiguin en perfectes condicions per començar les classes i que els projectes tant de les escoles, com de les diferents àrees del ministeri estiguin ben definits i coordinats.

De cara aquest nou curs escolar, des del SEP també asseguren que continuaran seguint el tràmit parlamentari de la llei de la funció pública i la llei del cos especial d'educació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00