Sociedad

La Generalitat continuarà formant voluntaris de l'Open Arms

L'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya amplia l'oferta de formació marítima que des de l'any passat ofereix, gratis, als voluntaris de l'ONG Proactiva Open Arms

Vaixell 'Open Arms' / EUROPA PRESS EUROPA PRESS

Barcelona

La majoria dels voluntaris que col·labora amb l’ONG Proactiva Open Arms ja té coneixements marítims, però n'hi ha que no i per això són essencials cursos com els que des de l'any passat els ofereix, gratis, l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya.

Des de l’any passat, ja han format 82 voluntaris i l’any que ve ho continuaran fent i ampliaran l’oferta formativa. Segons ha anunciat la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que avui ha visitat un dels vaixells de l’ONG al Port de Barcelona, a més dels cursos de seguretat, primers auxilis o de patró portuari, “a partir de 2019 també els formaran com a operadors de ràdio per gestionar comunicacions de socors”.

El vaixell d'Open Arms és aquests dies a Barcelona. Camps ha explicat que l'estan posant a punt per sortir "aviat" cap a l'estret de Gibraltar i el mar d'Alboran, on col·laboraran en les tasques de rescat de migrants que fa allà Salvament Marítim.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00