Sociedad
ECONOMIA

La Cambra de Comerç demana canvis en la tipificació del delicte fiscal

Vol una tipificació que no es basi exclusivament en la xifra defraudada, sinó que es defineixin els comportaments sancionadors amb una graella esglaonada

El Cap de Govern, Antoni Martí, i Miquel Armengol, president de la Cambra de Comerç, durant la presentació de l'Informe econòmic del 2017 / SFGA-CEsteve

Andorra la Vella

La Cambra de Comerç demana canvis en la tipificació del delicte fiscal i un model que garanteixi els drets fonamentals del contribuent.

El president, Miquel Armengol, ha fet aquesta demanda durant la presentació de l'informe econòmic corresponent a l'any 2017.

Creu que hi ha d'haver penes diferents pels qui vulguin defraudar de manera intencionada i pels qui cometin un error. Vol una tipificació que no es basi exclusivament en la xifra defraudada, sinó que es defineixin els comportaments sancionadors amb una graella esglaonada. En aquest sentit, està convençut que és necessari un procediment que garanteixi els drets del contribuent.

Davant d'aquesta petició, tant el cap de Govern, Antoni Martí, com el ministre de Finances, Jordi Cinca, han deixat la porta oberta a poder modificar alguns dels aspectes però assenyalen que cal que hi hagin mecanismes de protecció als contribuents davant les possibles pràctiques fraudulentes.

Cal recordar que la defraudació tributària que superi els 75.000 euros comporta penes de presó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00