Sociedad

La FAPAC veu encara més dificultats per mantenir el servei de menjador el proper curs

L'entitat creu que les AMPA perdran definitivament la gestió si el Ensenyament no fa canvis a l'esborrany del nou decret de menjadors que prioritza les "grans empreses"

Arxiu

Girona

La FaPaC critica que l'esborrany del nou decret de menjadors que està preparant el Departament d'Ensenyament no permetrà a les AMPA mantenir la gestió del servei com han fet fins ara.

La presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, alerta que si el nou decret surt com està redactat "només seran grans empreses --multinacionals del sector-- les que podran concursar per guanyar el servei de menjador":

Belén Tascón, presidenta FAPAC

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000165965/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Algunes AMPA com la de l'escola Guillem de Montgrí de Torroella ja han perdut la gestió del servei aquest curs i el Consell Comarcal del Baix Empordà l'ha adjudicat a una empresa. Altres AMPA del Gironès i Pla de l'Estany han aconseguit firmar acords amb els seus consells comarcals per allargar la gestió del servei durant aquest curs.

La FaPaC ja ha presentat un escrit al conseller d'Ensenyament per demanar-li canvis en el text del decret que preveuen aprovar en els propers mesos i que ha d'ordenar definitivament el servei del menjador escolar.

Tascón reitera que si s'adjudica a "grans empreses que prioritzen els beneficis per davant de la qualitat" es posa en risc el servei; el menjar i el monitoratge.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00