Sociedad

Pere Macias coordinarà les actuacions per millorar Rodalies

El ministre de Foment diu que crea aquesta figura per prestar més atenció a la xarxa ferroviària de l'àrea de Barcelona

Pere Macias / Archivo EUROPA PRESS

Barcelona

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha fitxat Pere Macias per coordinar les actuacions que han de fer Renfe i Adif per millorar Rodalies. El nomenament de l'ex conseller s'interpreta com un gest cap a Catalunya on la insuficient inversió a la xarxa ferroviària és un retret recurrent a l'Estat. De fet, Foment assegura que la creació d'aquesta figura s'emmarca en la voluntat del ministre de prestar més atenció a aquesta infraestructura en Catalunya.

Després que La Vanguardia hagi avançat el seu nomenament, Pere Macias, en un missatge a twitter, ha recordat que fa anys que reivindica un millor servei ferroviari i que, acceptant el repte de coordinar el Pla de Rodalies, espera ser útil als usuaris del servei.

El seu nomenament no ha estat pactat amb la Generalitat, segons expliquen fonts del ministeri i del govern català. De moment, fonts properes al conseller de Territori, Damià Calvet, diuen que es pronunciarà sobre la figura de coordinador quan el ministeri expliqui quin marge de maniobra real tindrà Pere Macias. En tot cas, Calvet ha dit a l'ACN que el que compta és que es compleixin les inversions previstes perquè de mecanismes de coordinació ja n'hi ha entre Fomento i la Generalitat.

Macias, president del Cercle d'Infraestructures, és un home de consensos. Va ser conseller de política territorial amb Convergència i Unió i fins al mes de juliol passat va treballar per al govern d'Ada Colau en el projecte per unir els tramvies per la Diagonal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00