La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Ciència per a aconseguir sostenibilitat i ecologia

Per a aconseguir-ho la llei per a la generació del coneixement i desenvolupament agroalimentari sostenible que prepara el govern valencià amb l'IVIA com a punta de llança

La llavor (15/09/2018)

La llavor (15/09/2018)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000341884/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

El Consell s'ha bolcat en la innovació agroalimentària i prepara un innovador marc per al desenvolupament d'una nova política agrària per a intentar donar resposta als grans reptes i necessitats: garantir aliments per a una població cada vegada més nombrosa responent a criteris ecològics i de sostenibilitat.

Maite Cháfer, la directora general de Política Agrària Comuna i Desenvolupament Rural, ha explicat en La Llavor que per açò és la nova llei: per a crear els instruments necessaris que permeten acostar l'acció política i societat.

I l'instrument fonamental per a aconseguir respondre a eixos reptes és la recerca. L'IVIA, l'Institut Valencià d'Investigació Agrària, que compleix 150 anys, es perfila com el vehicle.

La nova llei, que ja té forma d'avantprojecte, contempla per a aquest centre de referència investigadora un full de ruta propi: l'Estratègia Valenciana d'Agroalimentació (EVA), que gira sobre una tesi clau: solament mitjançant la ciència es pot respondre a tots els reptes. Res millor per a aconseguir la sostenibilitat ecològica que la ciència.

També en La Llavor

L'última hora d'una accidentada sega de l'arròs per la pluja que amb prou faenes si ha donat un respir i que ha tornat aquest cap de setmana i sembla que per a quedar-se uns dies.

Això sí, per a la Unió de Llauradors la solució donada per la Conselleria a la crema de la palla de l'arròs és una bona idea. Recordem, el parc natural es divideix en dues parts que podran cremar la palla en anys alterns, i serà el govern valencià qui assumisca el cost de retirar la palla que no es creme per a destinar-la a ramaderia, compostatge i altres usos.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00