Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad
Política

Ballesteros es postula per a les municipals

El batlle tarragoní optarà a un tercer mandat tot i estar enmig d'un procés judicial pel cas INIPRO. Ell es mostra confiat que la justícia li acabarà donant la raó i declarant-lo innocent.

Josep Fèlix Ballesteros atenent els mitjans de comunicació / ACN

Tarragona

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, dóna per fet que optarà a un tercer mandat a les properes eleccions municipals, sense que el cas INIPRO l'afecti, tot i estar enmig del procés judicial. "Confirmo la voluntat de no dimitir perquè en cap cas hi ha motius i abans de final de mes faré públic si em presento o no", explica Ballesteros i afegeix que "ganes de continuar fent d'alcalde en tinc, és la meva única passió".

El curs polític arrenca a la ciutat amb la certesa de què el procés judicial marcarà l'agenda electoral de les dues cares més visibles dels socialistes a Tarragona: Ballesteros i la regidora Begoña Floria, també encausada. Avui, tots dos, han rebut el suport de Jaume Collboni, portaveu del PSC. "Nosaltres respectem els procediments i temps judicials i confiem plenament amb la paraula de l'alcalde Ballesteros i que ningú tingui dubte que estarem atents al procediment i té la confiança del partit", ha afirmat Collboni.

Des de l'oposició, ERC, la CUP i el PDeCAT, demanen la dimissió de l'alcalde. El batlle els ha respòs de manera directa. "M'ha sorprés que hi hagi una persona, que és el cap d'Esquerra Republicana, que havent estat ell mateix imputat en la precampanya per un cas greu d'una caixa i no ho vam utilitzar, ara ell utilitzi això per fer mal", ha criticat Ballesteros. En referència a la CUP, l'alcalde tarragoní ha remarcat que "l'única persona que ha estat acusada, imputada i condemnada en la història de l'ajuntament, encara estigui en actiu". Finalment, també ha adreçat unes paraules a Dídac Nadal, portaveu del PDeCAT a Tarragona: "Jo no sóc l'únic alcalde que ha estat imputat, un anterior a mi també ho va estar i va poder demostrar la seva innocència fins al final. Curiosament aquest alcalde es diu com algun portaveu que ara hi ha a l'ajuntament de Tarragona, per tant, també n'hauriem d'aprendre".

Per altra banda, Ciutadans ha demanat a Josep Fèlix Ballesteros dedicar un ple a explicar la seva relació amb el cas INIPRO i el batlle ha acceptat a fer-ho. Tot i aquest procés judicial, l'estabilitat al consistori està garantida. El Partit Popular, soci de govern, manté total suport al PSC com a mínim fins que sigui ferma l'obertura de judici oral.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00