Sociedad

El Fiscal investiga la proclama independentista per la megafonia de l'ajuntament de Vic

El missatge emplaça els ciutadans "a no desviar-se de l'objectiu de la independència"

Façana de l'ajuntament de Vic / ACN

Barcelona

La Fiscalia de Catalunya ha obert una investigació a l'Ajuntament de Vic (Osona) pel missatge difós per megafonia des del consistori que emplaça els ciutadans a no desviar-se de l'objectiu de la independència.

A finals d'agost va saltar la polèmica a Vic per la difusió de missatges independentistes a través de la megafonia de l'Ajuntament. En concret, es tracta d'un missatge consensuat amb l'ANC, Òmnium i els CDR, en què es lamenta la situació dels dirigents independentistes i que són a la presó. El missatge demana que "no normalitzem la situació d'excepcionalitat i d'urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu: la independència de Catalunya".

Ara, la Fiscalia de Barcelona ha obert diligències d'investigació per determinar si l'Ajuntament de Vic hauria comès algun delicte amb la difusió d'aquests missatges. En concert, el fiscal ha demanat als Mossos que facin les investigacions corresponents per determinar si l'emissió dels missatges han estat acordats per "l'autoritat municipal". Si és així, la fiscalia demana que s'aporti la còpia de l'acord o l'acta administrativa en què s'acorda la difusió dels missatges.

La fiscalia també demana determinar si l'emissió dels missatges ha suposat alguna despesa per la corporació municipal, ja sigui per la instal·lació dels altaveus o per la confecció del missatge emès. També demana que s'indiqui si el personal de l'Ajuntament ha participat en l'elaboració del missatge o bé ha estat fet per persones alienes al consistori.

Finalment, assegura el fiscal, si l'edició i l'emissió dels missatges hagués suposat un cost per les arques municipals, demana als agents que precisin l'import concret que hauria costat i que aportin la "identificació del funcionari o membre de la corporació municipal que va autoritzar els pagaments"

Segons ha informat el ministeri públic, a més d'aquestes diligències d'investigació, que ha obert el fiscal superior de Catalunya Francisco Bañeres, la Fiscalia ha remès un ofici a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) per demanar-li que aclareixi el pagament d'una gran instal·lació amb un llaç groc en una rotonda de la localitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00