Sociedad

L'Àrea Metropolitana estrenarà 'bicing' al gener

El nou servei de bicicletes públiques compartides començarà a 12 municipis del Llobregat i no serà compatible amb el que funciona a Barcelona

Acte de presentació del 'bicing' de l'Àrea Metropolitana / Mònica Peinado CADENA SER

Barcelona

L'Àrea Metropolitana de Barcelona estrenarà un sistema de bicicletes públiques compartides al mes de gener. Es diu ‘e-Bicibox’ i comença a dotze municipis, la majoria del Baix Llobregat. El nou servei no arriba a Barcelona i no serà compatible amb el 'bicing" de la capital catalana.

La bicicleta elèctrica compartida metropolitana es posarà en marxa amb una flota inicial de 300 bicis repartides per 10 municipis del Baix Llobregat, per L'Hospitalet i per Sant Cugat. El vicepresident de mobilitat de l'Àrea Metropolitana, Antoni Poveda, assegura que en aquests municipis hi ha demanda de bicicletes elèctriques.

Poveda ha explicat que l'Àrea Metropolitana ha subvencionat la compra de 3.000 bicicletes elèctriques en els darrers anys. Una xifra que "demostra que hi ha una demanda important".

Sobre el fet que aquest no servei no sigui compatible amb el de Barcelona, Poveda assegura que no està pensat per entrar a la capital. I ha afegit que per accedir al centre de Barcelona hi ha sistemes més eficients, com el ferroviari.

A mesura que creixi la demanda per part dels ajuntaments, el servei de bicicleta compartida metropolitana s'anirà estenent. De moment, cada municipi disposa d'un número diferent de vehicles: des de les 70 bicicletes de l'Hospitalet a les 12 de Sant Feliu o Viladecans.

Per utilitzar les bicicletes elèctriques, els ciutadans s'han de donar d'alta i pagar la quota anual que és de 30 euros. Els primers 30 minuts d'ús, de moment, seran gratuïts. I es pagaran 0'50 euros pels següents 30 minuts.

Segons l'Àrea Metropolitana, el servei té un cost anual de manteniment de 600.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00