Sociedad

L'exdirectora d'IL3 haurà de tornar diners cobrats indegudament

El Departament de Justícia ha detectat pagaments irregulars a favor de Neli Caldentey, l'exdirectora de l'Institut de Formació Contínua-IL3 de la Universitat de Barcelona

Seu de la Fundació IL3Google Maps

Barcelona

Segons ha pogut saber SER Catalunya, la inspecció del Departament de Justícia ha conclòs que Neli Caldentey, directora de l’Institut de Formació Contínua-IL3 de la Universitat de Barcelona de 2013 a 2017, va cobrar cada mes 100 euros en concepte de telèfon sense cap mena de justificant. I que se li va abonar una paga extra de 1.562 euros que no li tocava. Són, en total, 5.382 euros que aquesta fundació de la UB ja li ha reclamat. De moment, segons fonts de la UB, Caldentey no ha tornat els diners.   

Más información

El que no haurà de retornar, de moment, l’exdirectora d’IL3 són els 33.611 euros de més que es va embutxacar quan la van acomiadar. Segons detalla l’informe de la inspecció al que ha tingut accés aquesta redacció, Caldentey va dirigir aquesta fundació de la UB tres anys i tres mesos, li tocaven 28.888 euros d’indemnització per acomiadament i en va cobrar 62.500 perquè així ho va pactar amb la fundació. L'informe del Departament de Justícia qüestiona aquest sobrecost, però no detalla si és fraudulent o no. El Vicerector de Comunicació i Coordinació de la UB, Ernest Pons, diu que “respecten la decisió de l’anterior equip de govern” d’indemnitzar amb més diners del compte l’exdirectora, però afegeix que ells ara “probablement” no farien el mateix.

D'altra banda, el Departament de Justícia no ha trobat irregularitats en el fet que “un conjunt de professors” de la fundació (i de la Universitat de Barcelona) carreguessin com a despeses de feina coses com l’entapissat d’una cadira fet a Soria o els DVD de Joc de Trons. Consideren que “no s’ha incomplert la normativa catalana de fundacions”. Justícia sí posa en dubte les mesures que ha pres recentment la Universitat de Barcelona per evitar aquesta pràctica en el futur. Considera que són “insuficients” perquè no contemplen cap mena de sanció. Preguntat sobre això, Pons diu que no descarten “endurir el codi ètic i de conducta del Grup UB més endavant”, però que és una decisió que s’ha d’estudiar perquè “implica ampliar, també, els recursos destinats a auditar”.

La Universitat de Barcelona celebra que la inspecció de Justícia no hagi detectat res il·lícit a la fundació IL3. Reconeixen, però, que sí hi ha hagut actituds i fets “poc ètics” i que per això han optat per redactar un codi de bones pràctiques. Ara per ara, segons Pons, la UB no preveu presentar cap al·legació a l’informe de la inspecció de Justícia, que encara ha de tancar aquest expedient. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00