Sociedad

Els Mossos ja no acolliran més menors immigrants a les comissaries

Diversos menors dormint a la comissaria dels Mossos de Girona, a Vista Alegre, la passada nit / Ràdio Girona

Girona

Diversos menors han passat les darreres nits a la comissaria dels Mossos de Girona, a Vista Alegre i també a la de Roses. És una situació que s'ha repetit a diverses comissaries d'altres punts de Catalunya que han servit com a espai d'acollida per als menors immigrants sense família que no paren d'arribar i que han desbordat tots els centres de menors per falta de places.

A la comissaria de Girona els menors han dormit al vestíbul, a terra amb màrfegues, i alguns hi han passat dos o tres dies. Dimarts hi van dormir quatre joves, un altre va passar la nit a la comissaria de Roses, i ahir a la nit a la de Girona hi van tornar a passar la nit, com a mínim, quatre menors.

Davant d’aquesta situació, els Mossos s’han plantat i ja han comunicat a Afers Socials que portaran els adolescents als centres de menors un cop identificats, tinguin o no tinguin llits suficients per a tothom.

La directora d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) de la Generalitat, Georgina Oliva, ha enviat als centres d'acollida de menors una carta on els adverteix que qualsevol d'ells pot rebre la trucada dels Mossos amb un o diversos menors desemparats. "Tots han de ser acollits", diu Oliva a la carta, tot i que no sap en quins centres concrets es desplaçaran es agents. La DGAIA insisteix que es tracta d'una situació d'emergència, sobrevinguda i excepcional, que la Generalitat està treballant per resoldre el més ràpid possible.

La Generalitat explica que degut a l'emergència ha obert, en els darrers dos mesos, 150 places repartides en tres centres a Molins de Rei, Tiana i La Garrotxa i 100 places més en un centre al Masnou que va obrir dilluns passat i ja és ple. Només entre juliol i agost han arribat a Catalunya 950 menors estrangers no acompanyats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00