Deportes

El Barça vol crear la Ciutat Esportiva de l'Esport Amateur

És un projecte en el qual hi porta temps treballant i que a Josep Maria Bartomeu li agradaria tenir enllestit per finals del 2019 o 2020

FC BARCELONA

Barcelona

El Barça ja està negociant amb la Universitat de Barcelona per ubicar aquesta Ciutat Esportiva de l'Esport Amateur en uns terrenys que la UB té a l'entrada de Barcelona, a l'Avinguda Diagonal.

La idea del Barça és fer una inversió que superarà els 10-15 milions d'euros per acondicionar totes les instal·lacions.

Fonts de la Universitat han reconegut a SER Catalunya que existeixen aquestes negociacions i que hi ha bona sintonia per arribar a un acord i des del Barça ens recalquen que el club vol potenciar l'esport amateur perquè encaixa amb els valors que defineixen al club.

El Barça té uns 2.000 esportistes amateurs, entre nens petits i grans, de diferents disciplines: rugbi, atletisme, hoquei herba, voleibol femení, bàsquet en cadira de rodes,... I el problema és que, ara, s'entrenen desperdigats per diferents instal·lacions de Barcelona. La idea del club és agrupar-los tots en la seva Ciutat Esportiva de l'Esport Amateur.

Al club consideren que els esports amateurs formen part de l'ADN del Barça perquè serveixen per impulsar valors que sempre ha defensat el club: disciplina, treball en equip, esforç,... En aquest sentit, la nova filosofia del club amb el seu esport amateur NO és tant el competir per guanyar títols sinó potenciar la pràctica de l'esport com a eina de vida sana. És a dir, les seccions professionals són les que s'han de construir per a competir mentre que les amateurs han de servir per a potenciar la imatge del Barça com a club poliesportiu i social.

Josep Maria Bartomeu vol poder tancar un acord amb la Universitat de Barcelona al llarg del proper 2019 perquè a finals d'any, o al 2020, ja pugui estar construïda aquesta Ciutat Esportiva de l'Esport Amateur.

Sique Rodríguez

Sique Rodríguez

Director del 'Què t'hi jugues!' de SER Catalunya y de 'El Bar'

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00