Sociedad

Els experts descarten una moratòria dels pisos turístics a Girona

És una de les conclusions del pla de turisme pels propers quatre anys que ha elaborat l'ajuntament, la UdG i el sector turístic

Volen combatre la turismofòbia potenciant els visitants de llarga estada

Turistes a Girona / ACN

Girona

Aquest primer trimestre de l'any l'estada mitjana dels turistes ha sigut de 3 dies, i els experts creuen que podrien ser més dies i compaginar-ho, per exemple, amb escapades a la Costa Brava o al Pirineu.

Els autors del pla de turisme, creuen que això atraurà visitants amb "valor afegit". Un dels autors, Jordi Moll, creu que així poden combatre la turismofòbia.

Els autors del pla diuen que els habitatges d'ús turístic s'han estabilitzat: ara n'hi ha 700 a la ciutat.

Per això, descarten una moratòria de pisos turístics a Girona, però igualment creuen necessari fer un pla per regular aquest tipus d'habitatges.

L'estudi tècnic mostra que les empreses turístiques s'han deixat 35 milions d'euros d'inversió durant el primer trimestre de l'any.

En aquests últims anys ha crescut el nombre d'empreses del turisme i ja representen gairebé la meitat de totes les empreses de la ciutat. Aquí s'hi compten empreses d'allotjament, restauració, transport, agències i d'oci i cultura.

El nou pla de turisme proposa crear un òrgan que aglutini el sector privat i els mateixos veïns per discutir el model turístic.

Nova relació ciutat-turisme

L'ajuntament situa aquest pla en una nova etapa de relació amb el turisme, després de la reforma del barri vell dels anys 80 i l'aposta per internacionalitzar la ciutat.

El director de l’Institut de Recerca en Turisme de la Universitat de Girona, Jordi Comas, assegura que el pla analitza el turisme com un fet complex i que implica a tota la ciutat.

El pla estratègic de turisme de la ciutat de Girona i entorn ha estat elaborat per la UdG i dues consultores del sector, i també ha tingut un procés de participació per escoltar les opinions tant dels veïns com de les empreses. Ha sigut el resultat d'un any de feina.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00