Sociedad
REPRODUCCIÓ ASSISTIDA

Les dones majors de 50 anys necessitaran autorització per rebre un tractament de fertilitat

Així ho preveu el projecte de Llei que Salut ha entrat a tràmit parlamentari

Arxiu ANA

Andorra la Vella

El projecte de llei de tècniques de reproducció assistida estableix que les dones majors de cinquanta anys necessitaran l'autorització prèvia del ministre de salut per sotmetre's a un tractament.

El text fixa que la dona només pot ser receptora d'aquestes tècniques fins als cinquanta anys. Una vegada superada aquesta edat, i si desitja fer ús d'aquestes pràctiques, haurà de comptar amb el permís del ministre competent i amb l'informe favorable de la Comissió de Reproducció Humana Assistida. En cas que algun centre incompleixi aquesta norma, podria enfrontar-se a una multa d'entre 10.000 i un milió d'euros.

Cinquanta anys també és l'edat límit per la conservació dels embrions per a la pròpia reproducció. A partir d'aleshores, aquests es poden donar per a l'ús de tercers, o bé desestimar.

Pel que fa als menors, podran accedir a aquestes tècniques quan tinguin la necessitat de crioconservar els gàmetes per preservar la fertilitat en situacions associades a processos patològics.

Un altre aspecte a destacar d'aquesta normativa és la gratuïtat de les donacions i la seva confidencialitat. Només es podran establir compensacions rescabalatòries i la identitat del donant únicament es podrà revelar en circumstàncies extraordinàries que comportin un perill per a la vida o salut del fill.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00