Sociedad

Torna l'acampada independentista a la plaça Sant Jaume

Hi ha instal·lat de nou una vintena de tendes de campanya, després que divendres passat les retiressin per no entorpir les festes de la Mercè

Torna l'acampada independentista a la Plaça de Sant Jaume de BarcelonaEUROPA PRESS

Barcelona

L'acampada independentista de la plaça Sant Jaume de Barcelona ha tornat a instal·lar aquest dimarts una vintena de tendes de campanya, després que divendres passat les van retirar per no entorpir les festes de la Mercè.

Membres de l'organització han muntat les tendes de campanya entre alguns crits de 'Independència' i 'Els carrers seran sempre Nostres' - 'Els carrers seran sempre les nostres', en català--, i davant la mirada dels Mossos d'Esquadra , davant les portes de la Generalitat, i de la Guàrdia Urbana, davant l'Ajuntament de Barcelona.

'Exigim al Govern que respecti el mandat del poble. Si vam acampar en aquesta plaça és per demostrar a les institucions que s'han al que diu la gent. No té sentit que diguin que molestem, i hem d'omplir els carrers. Sobretot per reivindicar que l'esperit l'1 d'octubre segueix més viu que mai ", ha afirmat un membre de l'organització al finalitzar el muntatge de les tendes de campanya.

L'organització ha advertit que tornarien a desplegar les botigues 'al minut un' després dels actes de la Mercè, que es van perllongar fins a aquest dilluns, i van afegir que tornarien amb més persones i botigues.

El tinent d'alcaldia de Drets de la Ciutadania, Jaume Asens, ha reconegut que a l'Ajuntament de Barcelona el preocupa que l'acampada independentista a la plaça Sant Jaume 'es faci per temps indefinit'.

Asens ha dit que si l'acampada es converteix en 'indefinida en el temps pot alterar la convivència de la ciutat de Barcelona' i que cal intentar acordar 'una solució que eviti l'ús de la força'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00