Sociedad

Les obres del tren a l'aeroport es reprenen al novembre

La perforació del túnel ferroviari obligarà a tancar la pista principal durant 20 dies per seguretat

ACN

Barcelona

Després de 8 mesos aturada, la tuneladora del nou accés ferroviari a l'Aeroport de Barcelona-El Prat reprendrà la feina a partir del 6 de novembre. Aquestes obres obligaran a tancar la pista principal de l'Aeroport durant 20 dies, una setmana més del que s'havia dit en un principi.

En aquestes tres setmanes s'han d'excavar 300 metres del túnel que portarà el tren a la terminal 1 de l'aeroport del Prat. Aquests treballs obliguen a tancar la pista principal de l'aeroport per raons de seguretat perquè s'estarà treballant just a sota. De fet, Adif vigilarà durant les obres, i també després, que no es produeixin alteracions al terreny.

La tuneladora haurà estat aturada 8 mesos. Durant aquest temps, s'han fet treballs de manteniment per assegurar que funcionarà correctament quan reprengui la feina. També s'ha actuat per reforçar el terreny per garantir-ne l'estabilitat.

Mentre s'acaba aquesta primera fase de l'estructura, Adif assegura que està treballant per contractar les obres de la segona fase, però no dona cap data aproximada de la licitació del projecte ni de l'inici d'obres.

La tuneladora es va aturar al febrer per evitar que el pas per sota de la pista principal coincidís amb la temporada d'estiu a l'aeroport. Uns mesos en els que hi ha massa vols com per tancar la principal.

Adif assegura que durant aquests 8 mesos s'han estat executant altres actuacions relacionades amb l'arribada del tren llançadora a la T1 de l'aeroport.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00