Sociedad

Torra demana celebrar l'1 d'octubre com un 'dia de victòria', sense 'mirada nostàlgica'

El president de la Generalitat crida als catalans a commemorar l'1 d'octubre com un 'dia de victòria', sense una 'mirada nostàlgica o sentimental, ni tan sols indignada' per 'les porres i les càrregues' policials

Jordi Bataller ACN

Barcelona

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet avui una crida als catalans a commemorar l'1 d'octubre com un "dia de victòria", sense una "mirada nostàlgica o sentimental, ni tan sols indignada" per "les porres i les càrregues" policials per evitar la celebració d'un referèndum a Catalunya.

En la presentació del Pla de Govern per a aquesta legislatura, Torra ha destacat que l'1-O de l'any passat "els catalans es van enfrontar pacífica i democràticament a l'Estat espanyol per exercir el seu dret a l'autodeterminació", pel que ha de commemorar-se com una "Diada reivindicativa".

Torra, ha insistit que "la restitució de Puigdemont" com a president continua sent un objectiu per a l'actual mandat. Ho ha dit en una roda de premsa per presentar el programa, que té quatre eixos: una Catalunya cohesionada; una economia pròspera, responsable i sostenible; una societat enfortida democràticament, lliure i justa; i una Catalunya oberta la món.

Quim Torra ha lamentat que el seu mandat es va iniciar després de quatre debats d'investidures fallits --un per Puigdemont, un altre per a Jordi Turull i altres dos per a Jordi Sánchez-- i ha criticat que Catalunya segueix sent víctima de "repressió" de l'Estat.

El president de la Generalitat ha fet una "apel·lació al poble de Catalunya" a la "mobilització davant els mesos que vénen per davant", amb la perspectiva del judici als dirigents independentistes per l'1-O

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00