Sociedad

Els estudiants volen més implicació d'Ajuntament i UdG per la situació de l'habitatge

Volen més places públiques de residència i critiquen l'increment de preus de lloguer i la poca oferta

Un aparador amb pisos de lloguer a Girona / Ràdio Girona

Girona

Els estudiants de la UdG reclamen a l'ajuntament i a la universitat que es moguin per garantir allotjament a preus assequibles i de qualitat. Demanen més places públiques de residència i critiquen l'increment de preus de lloguer i la poca oferta.

El coordinador del Consell d'Estudiants de la UdG, Isaac Coronas, ha explicat en una entrevista a Ràdio Girona que els preus del lloguer s'han encarit entre 100 i 150 euros al mes per estudiant (de mitjana paguen entre 300 i 350 euros, fa tres anys els costava 200) i recorda que hi ha poca oferta "en condicions dignes". Coronas insisteix que l'allotjament i un espai inadequat per estudiar té impacte directe sobre el rendiment acadèmic.

Isaac Coronas, coordinador general Consell Estudiants UdG

06:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000166555/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Des del Consell d'Estudiants demanen a l'ajuntament i a la universitat "agilitzar" els tràmits per construir la nova residència d'estudiants que s'ha projectat a la zona del campus de Montilivi.

La previsió és clau per trobar pis en condicions

El responsable de Girona Housing -el servei d'allotjament de la UdG-, Manel Fuentes, ha explicat que anar amb temps és indispensable per trobar pis de lloguer assequible i en condicions. "Al juny i amb un pressupost de 300€ al mes es pot trobar un bon allotjament, al setembre amb aquest pressupost ja és molt més difícil".

Manel Fuentes, Girona Housing

09:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000166546/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Fuentes els que tenen més dificultats són els estudiants Erasmus que busquen pis per temporades curtes. Ara mateix, "els propietaris prioritzen lloguers de llargues estades".

Els APIS també reclamen més residències

El president del Col·legi d'APIS de Girona, Joan Company, també creu que cal invertir i crear més places de residències d'estudiants per facilitar l'accés a l'habitatge dels universitaris. Això ha d'anar lligat, diu, a altres accions per  augmentar l'oferta de lloguer a la ciutat com posar més pisos de lloguer social i altres mesures fiscals per incentivar els propietaris d'habitatges buits. 

Joan Company, president API's

03:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000166560/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest estiu, els APIS han tingut més dificultats per trobar pisos per estudiants, "hi ha poca oferta i hi ha menys rotació ja que els universitaris canvien menys de pis" diu Company.

Tot i això, el president del Col·legi d'APIS insisteix que els universitaris també estan darrere de l'augment de preus de lloguer a la ciutat "perquè comparteixen pis i divideixen entre més persones la quota mensual i perquè en molts casos qui paga és la família".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00