Sociedad

La Generalitat busca 20 famílies per acollir menors estrangers desemparats a casa seva

És un projecte pilot inèdit. Les famílies rebran compensacions entre 300 o 500 euros, i una entitat farà un seguiment personalitzat al jove

Quatre dels menors estrangers no acompanyats que viuen a un pis d'autonomia de Santa Maria de Gimenells / ACN

Barcelona

La Generalitat exigirà que les famílies que acullin aquests adolescents immigrants no tinguin antecedents penals. També revisaran les seves condicions psíquiques, l'habitatge on viuen i si tenen prou ingressos per mantenir els nois i hauran d'acceptar que els nois mantinguin en contacte amb els seus pares al Marroc, d'on provenen la majoria.

Els joves que hi accediran són nois que fa temps que viuen en centres, i s'han adaptat correctament. D'aquesta manera, segons afers socials, es podran buidar els centres dels menors perquè els nouvinguts deixin d'estar a comissaria.

En funció de l'edat, pagaran entre 362 o 453 euros a les famílies. Les famílies i els nois seran assessorats per entitats que ja ara s'encarreguen de supervisar les acollides de nens tutelats per l'administració.

Aquest projecte pilot s’avaluarà passats els 9 mesos. Els interessats es poden inscriure contactant amb l’Institut Català per l'Acolliment i l'Adopció.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00