Sociedad

"M'hagués presentat sense el suport de Ciutadans"

Manuel Valls, a la Cadena SER, reitera que no és el candidat de Ciutadans, i es reivindica com la figura del constitucionalisme

Manuel Valls: "Me hubiera presentado sin el apoyo de Ciudadanos"

Manuel Valls: "Me hubiera presentado sin el apoyo de Ciudadanos"

Barcelona

L'exprimer ministre francés ha insistit a Hora 25 a presentar-se com el candidat del constitucionalisme a Barcelona. De fet, va dir que, si no guanya, serà una derrota de tot el moviment.

Fins ara, Ciutadans fa costat a la candidatura de Valls, però PSC i PP NO. Valls els demana que s'hi afegeixin perquè, segons diu, és l'única manera evitar un nou mandat d'Ada Colau i de frenar l'independentisme.

Entrevista a Manuel Valls: "Me hubiera presentado sin el apoyo de Ciudadanos"

38:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/001RD010000005208510/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'exprimer ministre francès assegura que el procés sobiranista ha generat tensió i divisió, i en va responsabilitzar les dues bandes.

FRASES DE L’ENTREVISTA

"M'hauria presentat sense el suport de Ciutadans. És clar. Em presento com a independent. Que un partit em doni suport quan jo demano a altres formacions que ho facin ja personalitats que em prestin el seu suport, que Ciutadans em doni suport és una cosa que m'agrada. però jo sóc un candidat independent ".

"Jo sóc un candidat independent. Respecte als partits, però no representen als ciutadans. Hi ha un partit que em dóna suport, però no vaig a mostrar els colors taronges. La ciutat de Barcelona no és coses de cap partit. Jo aposto per Barcelona , que s'està degradant i cal recuperar-la. Això és el que interessa, no un debat polític. Jo respecte als partits, però s'equivoquen (...) el debat no és saber si sóc el candidat de Ciutadans o no. Ciutadans em dóna suport. Ciutadans va guanyar unes eleccions aquí al desembre i té una líder estupenda que és Inés Acostades. Cal respectar als seus votants, però vull respectar a tots. Voleu que repeteixi Ada Colau? tots vau demanar la seva dimissió fa unes setmanes. Voleu que repeteixi? Voleu que Catalunya sigui capital d'una hipotètica república catalana? "

No aclareix el finançament

"Hi ha una associació i la gent pot ajudar a aquesta associació. Tenim esdeveniments, serà una campanya recolzada pels ciutadans amb respecte a la llei i molta transparència".

El seu equip

"Tinc noms al cap, però no és el moment de parlar de noms"

Els suports a la seva candidatura

"Sóc plenament conscient que la meva fracàs serà el dels constitucionalistes, per això em vaig ficar en aquest debat. El futur de Barcelona, de Catalunya, d'Espanya i d'Europa està en joc. Jo parlo d'un projecte de Barcelona, del que ha de ser Barcelona, una capital europea i no de la hipotètica república catalana. En la meva reflexió està que si fracàs no és només un fracàs personal o del constitucionalisme, sinó també un fracàs d'Europa enfront dels populismes "

Immersió lingüística

"Jo noto moltes trinxeres a Catalunya. Socials, polítiques, a les famílies, l'ocupació de l'espai públic ... i hem d'anar amb compte amb l'idioma. La força de Catalunya era aquest bilingüisme. Barcelona té un projecte, el de parlar a tots, també als que parlen castellà. Barcelona no pot representar una immersió en la qual desaparegui el castellà ".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00