Sociedad

El govern espanyol va demanar a Bartomeu que el Barça-Las Palmas es jugués amb públic i amb normalitat

En canvi el Barça temia una invasió de camp si es jugava amb públic i de retruc exhibia, diu el club, la seva protesta davant de la "situació excepcional" que es vivia a Catalunya

Un moment del partit Barça-Las Palmas de l'1 d'octubre del 2017 jugat a porta tancada / Àlex Caparrós Getty Images

Barcelona

El president del CSD i secretari d´Estat per a l´Esport, José Ramón Lete, va demanar al Barça que el partit contra la UD Las Palmas és jugués amb “plena normalitat” i que “no es barregés la política amb l´esport”.

El govern espanyol va contactar amb un alt executiu del club per “fer-li veure que era un error suspendre el partit i que també ho era jugar sense públic”.

Bartomeu i el gruix de la seva junta s´inclinaven per jugar però els preocupava la seguretat, i a més rebia pressions de partits i d´entitats sobiranistes per suspendre´l.

També sabia de la disconformitat de dos directius a jugar-lo, en concret de Carles Vilarrubí, vice-president de l´àrea institucional i de Jordi Monés.

Tots dos van presentar la dimissió contraris a la decisió de jugar el partit.

A la directiva, altres companys de junta, es van fer forts:” al club no s´hi està per fer política”.

En tot cas, tret dels independentistes, quasi tothom en el club s´inclinava per jugar, inclosa la immensa majoria del vestidor.

El president del Barça ja havia demanat al president de la Lliga, Javier Tebas, sense èxit, que suspengués el partit per qüestions de seguretat.

Tebas li va replicar que només suspendria si hi havia un informe contrari dels Mossos pel que feia a la seguretat, però la policia catalana va donar plenes garanties d´ordre.

Mitja hora abans de començar el partit Bartomeu va decidir jugar el partit a porta tancada.

I aquí el sentit de les versions varia: Bartomeu ha remarcat l´argument que d´aquesta manera excepcional, jugant sense públic, es feia saber al món que Catalunya vivia aquell dia una situació d´excepció i que 74 televisions del món ho haurien d´explicar als seus telespectadors, però també hi ha la versió que es va decidir jugar sense públic per evitar una invasió de camp, per una qüestió de seguretat.

El president Bartomeu va donar la seva versió als mitjans: “No és la situació ideal per jugar un partit en aquesta situació excepcional però no hi ha hagut manera d´ajornar-lo i a partir d´aquí el club, directius i jugadors, l´hem decidit jugar d´una manera excepcional”.

Per a Piqué, un dels pocs que s´hi oposava, jugar el partit va ser la seva pitjor experiència professional i va carregar després del partit contra les forces de seguretat espanyoles: “no hi ha hagut cap acte d´agressió a Catalunya i ha hagut de venir la Policia Nacional i la Guardia Civil per actuar de la forma com han actuat”, en clara reprovació de les violentes càrregues policials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00