Sociedad

Detingut el president de la Diputació de Lleida en una operació anticorrupció

Es busquen proves de pagaments de comissions al president i també a CATDEM

Detingut el president de la Diputació de Lleida en una operació anticorrupció

El moment en que Joan Reñé surt detingut de la Diputació de Lleida / Mercè March

Lleida

Joan Reñé ha estat detingut en una operació anticorrupció executada pels Mossos d'Esquadra i que suma més d'una vintena d'arrestats. Es busquen proves de pagaments de comissions al president i també a CATDEM, entitat vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya.

L’operació ha tingut lloc aquesta matinada, poc després de les vuit, i fins al migdia, en que l’han endut a comissaria, els mossos han registrat el seu despatx i ordinadors. És un dels 26 detinguts avui en una operació anticorrupció a Lleida Solsona i Balaguer per presumptes pagaments irregulars per al finançament de CDC, a través del pagament de comissions a canvi de licitacions irregulars d’obres. Reñé ha estat en tot moment acompanyat dels seu advocat.

També ha estat detinguda la seva ma dreta, Marlen Minguell, cap de gestió de presidència, i el director de Vies i Obres de la Diputacio, Enric Regaño, un històric en aquest càrrec. Son algunes de les 26 detencions, perquè els mossos, a més d'entrar a la diputació i els seus organismes, també han entrat a escorcollar la seu de carreteres de la Generalitat a Lleida i diverses empreses constructores. M i J Gruas, Sorigué, i Inalba son algunes d'elles. Al menys algun dels responsables d'aquestes firmes estarien detinguts, segons fonts properes a la investigació. En total haurien fet una desena d'entrades arran d'aquesta operació d’anticorrupció a Lleida Solsona i Balaguer.

Les diligencies judicials les porta el jutjat 1 d’instrucció. Les va obrir la fiscalia a finals del 2014 per una denúncia que alertava del presumpte pagament de l'empresa M i J Gruas d'una comissió a la Presidència de la Diputació i a la fundacio CatDem de Convergència. Per tant, s'estaria investigant presumptes pagaments irregulars per al finançament de CDC, a través del pagament de comissions a canvi de licitacions irregulars d’obres.

Joan Reñé és president de la corporació provincial des del 2011. De les 26 detencions produïdes, no es coneix quantes d'aquestes passaran a disposició judicial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00