Última hora

FRANCIA Operación policial en el consulado de Irán en París después de que un hombre amenace con inmolarse

Sociedad

192 noves places aquest 2018 per atendre els menors estrangers

La xifra no és encara suficient perquè hi ha dos centres que estan sobreocupats

Marta Casacuberta als estudis de la SER / Ràdio Girona

La Generalitat defensa que des del gener ha creat 192 places noves en centres de menors a les comarques de Girona per fer front a l'arribada massiva de joves sense família. Però encara no són suficients perquè hi ha, com a mínim, dos centre que estan més que sobreocupats.

Marta Casacuberta, directora territorial del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

28:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000166963/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ja han posat en funcionament a Girona un dels cinc nous centre d'emergència que la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència ha decidit obrir a Catalunya per fer front a l'arribada de joves.

Ara mateix, entre aquest i la resta de centres d'acollida i residencials (CRAE), quatre dels quals són de primera acollida.

Marta Casacuberta, directora d'Afers Socials i Famílies a Girona

00:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000167007/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

S'atenen 240 menors estrangers i hi ha com a mínim dos centre que estan molt per sobre de la seva capacitat, per exemple, dormen dos joves en habitacions que són individuals.

La directora d'Afers Socials i Famílies a Girona, Marta Casacuberta, diu que la col·laboració de l'estat espanyol és clau per planificar i saber quantes places noves cal seguir obrint.

Casacuberta assegura que ja no hi ha joves dormint a les comissaries dels Mossos com va passar fa unes setmanes, quan desenes de nois hi van passar més d'una nit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00