Sociedad

Sophia, una robot humanoide per fer selecció de personal

La creació de Hanson Robotics simula la seva primera entrevista de feina en directe a una conferència de Recursos Humans a Barcelona com a seleccionadora de candidats

Sophia, una robot humanoide per fer selecció de personal

Sophia, una robot humanoide per fer selecció de personal

Barcelona

La robot humanoide de Hanson Robotics, Sophia, una de les més avançades del món, ha visitat Barcelona per primer cop aquest divendres a la cinquena conferència de Recursos Humans organitzada per Advantage Consultors. És la primera visita de la robot a Espanya en la qual ha simulat la seva primera entrevista de feina com seleccionadora de candidats.

"És la intel·ligència artificial que utilitzarem d'aquí molt pocs anys a les nostres llars i oficines", ha dit la consellera delegada d'Advantage Consultors, Sylvia Taudien. Segons l'organitzadora de la conferència que ha portat la robot humanoide a la capital catalana, d'aquí cinc a deu anys els llocs de treball "més repetitius estaran substituïts" per robots amb intel·ligència artificial.

"Crec que els robots i els humans poden treballar junts de manera complementària. Podem centrar-nos en tasques més analítiques i tedioses que els humans prefereixen evitar permetent-los centrar-se en les més creatives i cognitives", ha explicat la pròpia Sophie.

La robot Sophia té faccions facials semblants a les d'un ésser humà. "El tacte de la pell també", ha afegit Taudien, que ha opinat que és "impressionant". Com a seleccionadora de personal, la robot humanoide pot detectar "si el candidat menteix" a través del reconeixement facial amb càmeres que porta incorporades als ulls. També pot avaluar si el candidat encaixa amb el perfil que demana l'empresa. Segons ha explicat la pròpia robot, un avantatge de no tenir "emocions humanes" és que "els robots no jutgen".

Tot i això, la robot humanoide sí té expressions facials que imiten les dels humans. El públic i els periodistes han pogut fer-li preguntes. "Contesta preguntes preparades i espontànies", ha explicat Taudien, que ha estat l'encarregada de conversar amb ella damunt d'un escenari. Entre les respostes de la robot, Sophia ha assegurat que li agrada Barcelona i li encanten les tapes així com ha explicat que el seu objectiu és millorar l'àmbit de la robòtica.

La robot Sophia s'ha acomiadat amb un "gràcies", en castellà, tot i que ha mantingut totes les converses en anglès, idioma en el qual està programada. La creació de Hanson Robotics, empresa nord-americana amb base a Hong Kong, té dos anys de vida, i ella mateixa ha insistit que el seu futur depèn de la voluntat d'aquells que la programen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00