Sociedad

Barcelona inverteix 28 milions d'euros en economia de proximitat

Els sis districtes amb menys renda i més atur reben recursos per crear llocs de treball vinculats a les necessitats del territori

Ajuntament de Barcelona

Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, dedica 28 milions d'euros a promoure l'economia de proximitat als 6 districtes amb més atur de la ciutat. Bona part d'aquests diners van a parar a uns plans de desenvolupament econòmic que tenen com a objectiu generar activitat econòmica que respon a les necessitats dels veïns i del barri.

L'últim districte que s'ha incorporat a aquests plans ha estat Sant Martí, però també s'està fent a Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i Horta-Guinardó. Aquests 6 districtes concentren el 70 per cent dels aturats de la ciutat.

L'alcaldessa, Ada Colau, assegura que amb aquestes accions es busca garantir la igualtat d'oportunitats. Colau ha volgut deixar clar que quan es parla de barris amb una elevada vulnerabilitat "no vol dir que siguin barris amb manca de talent, sinó que el que falta és igualtat d'oportunitats". I afegeix que aquí és on les administracions han de fer un sobreesforç.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat que amb iniciatives com aquesta es vol protegir els barris. I que una zona amb activitat econòmica és també una zona més segura.

a inversió que dedica l'Ajuntament, a través de Barcelona Activa, als 6 districtes amb menys renda i més atur de la ciutat ha crescut un 80 per cent respecte al 2015. Ha passat de 16 a 28 milions anuals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00