Sociedad
CULTURA

Lluelles analitza l'evolució d'Andorra a través de la història de la radiodifusió

La història presenta el llibre "Les ràdios andorranes. Una qüestió de sobirania"

La historiadora Maria Jesús Lluelles conversa amb la ministra de Cultura, Olga Gelabert, abans de la presentació del llibre. / C.G. ANA

Andorra la Vella

La historiadora Maria Jesús Lluelles ha estat la responsable de condensar en un llibre la història de les dues grans emissores de ràdio del país durant el segle passat: Ràdio Andorra i Sud Ràdio. Un repàs històric on s'ha fet especial èmfasi en "l'impacte sobre el territori" que van tenir les emisores, en aspectes socials i econòmics.

La historiadora ha recordat que els conflictes que van tenir van derivar en una lluita "sobiranista", i que "mig segle de la història d'Andorra es pot analitzar a través de les emissores", perquè "el que passa a Andorra influeix sobre les emissores, i el que passa a les emissores influeix sobre Andorra".

Lluelles ha comptat per a l'elaboració del llibre -que tindrà una tirada de 1.000 exemplars-, amb el periodista Albert Roig. Ha fet entrevistes per documentar la recerca a persones involucrades en la radiodifusió, com l'exsíndic Francesc Cerqueda, l'excap de Govern Òscar Ribas o l'escriptor Antoni Morell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00